Waardeoverdracht

Een snelle en transparante afhandeling van de waardeoverdracht van uw kapitaalverzekering. Dat is de inzet van de banken en verzekeraars die deelnemen aan het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK). De deelnemers aan het protocol zijn verzekeraars en bankinstellingen die aangesloten zijn bij het Verbond van Verzekeraars of Nederlandse Vereniging van Banken. Bij Conservatrix werken wij hier graag aan mee. Zo kunnen wij uw verzoek zo snel mogelijk afhandelen.

De samenwerking van Conservatrix

Bij een waardeoverdracht maken wij onderscheid tussen interne en externe waardeoverdracht. Interne waardeoverdracht is de overdracht binnen Conservatrix. Interne waardeoverdracht is alleen mogelijk voor klanten van Conservatrix naar hun bestaande verzekering. Externe waardeoverdracht is de overdracht naar een maatschappij die niet tot Conservatrix behoort.

Geen deelnemer aan PSK?

Niet alle financiƫle dienstverleners doen mee. Voor de partijen die (nog) niet deelnemen aan het PSK is in sommige gevallen voor een waardeoverdracht een vrijwaringverklaring nodig. Wilt u de waarde overdragen naar een dergelijke partij? Dan kunt u bij hen een vrijwaringverklaring opvragen. Natuurlijk kan uw verzekeringsadviseur deze ook bij de betreffende financiƫle dienstverlener opvragen. Hebt u de vrijwaringverklaring binnen? Stuur deze dan naar ons op.

Hebt u een lijfrenteverzekering of een Gouden Handdruk?

Waardeoverdracht van een lijfrentekapitaal of een Gouden Handdruk is alleen mogelijk naar een product dat daarvoor bestemd is. Uw adviseur kan u vertellen welke producten hiervoor in aanmerking komen. Hebt u al een geschikt product afgesloten? Dan maken wij het bedrag graag over.

Hebt u een kapitaalverzekering die is gekoppeld aan uw hypotheek?

Waardeoverdracht van een kapitaalverzekering die aan uw hypotheek gekoppeld is, kan alleen naar opbouwproducten die ook gekoppeld worden aan uw hypotheek. Toestemming van de pandhouder is een vereiste. De pandhouder is de instelling die de hypotheek verstrekt.

Wanneer dragen wij de waarde over?

Hebben wij alle benodigde documenten ontvangen, dan maken wij het bedrag over binnen veertien werkdagen. Hebben wij meer dan veertien werkdagen nodig? Dan keren wij over alle dagen, vanaf het moment dat ons dossier compleet is, een rentevergoeding uit. Deze rentevergoeding maken wij automatisch over naar de partij waarnaar wij ook de waarde van uw verzekering overmaken.

U hebt een verzekering die de einddatum heeft bereikt en u wilt de waarde overdragen?

U heeft de mogelijkheid om de waarde van verzekeringen die hun einddatum hebben bereikt over te dragen. De waarde van uw verzekering gebruikt u dan om een nieuw product af te sluiten of om een bestaand product te verhogen. Informeert u eerst bij uw financieel adviseur of deze waarde hiervoor gebruikt kan worden.

Vragen?

Heeft u vragen over uw waardeoverdracht of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met uw financieel adviseur. Of met een van de medewerkers van onze afdeling Relatiebeheer via telefoonnummer 030 - 20 20 420. Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur staan wij u graag te woord. Of stuur een e-mail naar relatiebeheer@conservatrix.nl.

Hebt u meer vragen over wat het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten voor u betekent, kijk dan op de website van het Verbond van Verzekeraars.