MENU

Solvency & Financial Condition Report

Conform Europese wetgeving heeft Conservatrix over 2016 een Solvency and Financial Condition Report (SFCR) gepubliceerd en via deze pagina op haar website geplaatst.

De rapportage is een momentopname over het jaar 2016. Deze voorgeschreven publicatie geeft geen representatief beeld van huidige financiƫle situatie.

Op 15 mei 2017 is Conservatrix overgenomen door Trier Holding B.V. Met de komst van de nieuwe aandeelhouder is een nieuw bestuur en Raad van Commissarissen aangesteld. Zij nemen geen verantwoordelijkheid voor de cijfers tot die tijd. Dankzij de overname is Conservatrix in een veilige haven gebracht. De overname, inclusief een kapitaalversterking, verzekert een stabiele financiƫle positie voor Conservatrix en een duurzame toekomst voor de onderneming, klanten en werknemers. De kapitaalversterking in 2017 van de nieuwe aandeelhouder is niet verwerkt in de cijfers van 2016.

De nieuwe eigenaar hanteert een lange termijn investeringsstrategie die consistent is met het langdurige karakter van verzekeringsmaatschappijen. Geheel in lijn met deze strategie heeft Trier Holding B.V. de solvabiliteit van Conservatrix boven de 135% gebracht via een kapitaalversterking van circa 88 miljoen euro. De nieuwe eigenaar zal daarnaast de komende tien jaar geen dividend ontvangen, wat de lange termijn focus voor Conservatrix benadrukt. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om op termijn nieuwe producten te introduceren.

U kunt hier het SFCR 2016 downloaden en bekijken.