Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over uw beleggingsverzekerig. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 035 - 548 08 72. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

 • Wat is het flankerend beleid?
 • Het flankerend beleid is de verzamelnaam voor de maatregelen die verzekeraars hebben aangekondigd om klanten te helpen die hun beleggingsverzekering willen wijzigen, afkopen of oversluiten naar een nieuwe verzekering met lagere uitvoeringskosten. Conservatrix geeft invulling aan het flankerend beleid voor een aantal van haar beleggingsverzekeringen, afgesloten in de periode voor 1 januari 2008.

  Via de volgende link vindt u meer informatie over het flankerend beleid van Conservatrix.

 • Waar vind ik meer informatie over Conservatrix Rentegarantie?
 • U kunt eventueel stoppen met beleggen binnen uw beleggingsverzekering. U kunt dan kiezen voor Conservatrix Rentegarantie. We beleggen uw geld dan niet, maar geven u rente voor uw geld. U weet dan zeker hoeveel geld u op de einddatum van uw verzekering van ons krijgt.

  Klik hier voor meer informatie over kapitaalopbouw met Conservatrix Rentegarantie.

 • Wat is een hersteladviesgesprek?
 • Tijdens het hersteladviesgesprek kijkt u samen met uw financieel adviseur kritisch naar uw beleggingsverzekering. Ook bespreekt u uw mogelijkheden met uw beleggingsverzekering. Wilt u doorgaan, wilt u uw verzekering aanpassen of wilt u stoppen?

  Lees op deze pagina meer over het hersteladviesgesprek.

 • Wat is het Loket hersteladvies beleggingsverzekeringen?
 • Het Loket hersteladvies beleggingsverzekeringen geeft hersteladvies aan consumenten met een beleggingsverzekering. Het loket biedt uitkomst voor consumenten die geen hersteladvies van hun eigen verzekeraar of adviseur kunnen of willen krijgen. Dit is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars.

  Klik hier voor meer informatie over het Loket.

 • Wat is een beleggingsverzekering?
 • Een beleggingsverzekering is een levensverzekering gericht op het opbouwen van vermogen over een afgesproken periode. Daarnaast kan een beleggingsverzekering financiĆ«le bescherming bij overlijden bieden (overlijdensrisicoverzekering) en/of bij arbeidsongeschiktheid. Het bedrag dat de polishouder maandelijks inlegt, belegt de verzekeraar in effecten (beleggingsfondsen). Kosten en premies die bedoeld zijn om risico's af te dekken worden aan de inleg of aan de opgebouwde waarde onttrokken.

  Bij een beleggingsverzekering staat de uitkering op de einddatum van de verzekering niet vast. Dat hangt in hoge mate af van de ontwikkelingen op de aandelenbeurzen.

  Het is de laatste vijf jaar niet goed gegaan op de aandelenbeurzen. De kans is groot dat polishouders later minder geld uit hun beleggingsverzekering krijgen dan vooraf gedacht. Dit betekent dan dat zij op de einddatum een mogelijk tekort hebben.

  Wij adviseren polishouders met een beleggingsverzekering om samen met hun financieel adviseur kritisch naar die verzekering te kijken. Via de volgende link vindt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.