De Conservatrix Hypotheek

Uw hypotheek met een aantrekkelijke rente

U wilt uw droomhuis kopen. Of uw droomhuis verbouwen. Het geld hiervoor kunt u bij ons lenen tegen een scherpe rente. En  voor een lange periode. Zo weet u vooraf wat uw maandlasten voor die lange periode zullen zijn. Dat is de zekerheid van Conservatrix.

Voordelen

 • Scherpe rentes.
 • Nationale Hypotheek Garantie mogelijk.
 • Keuze uit vier hypotheekvormen.

Omschrijving

Het geld dat u nodig heeft voor uw droomhuis of verbouwing kunt u bij ons lenen. Tegen een scherpe rente natuurlijk.

Een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid.

Maar niet alleen een scherpe rente is belangrijk. U wilt ook zekerheid over de hoogte van uw maandlasten. Daarom kiest u voor een lange periode om uw rente vast te zetten. Dit noemen we de rentevaste periode. U heeft keuze voor de volgende rentevaste perioden: 10, 15, 20, 25 of 30 jaar. Zo weet u vooraf precies wat u later aan rente moet betalen.

U kunt hieruit kiezen bij de start van uw hypotheek of bij uw bestaande hypotheek als de rentevaste periode afloopt.

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een initiatief van de Nederlandse overheid. De bedoeling is dat hiermee meer mensen een eigen woning kunnen kopen. Met een NHG-hypotheek betaalt u meestal minder rente.

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen geeft de Nationale Hypotheek Garantie. De stichting staat borg voor uw hypotheek. Moet u uw woning gedwongen verkopen? En verkoopt u de woning tegen een lager bedrag dan de hoogte van uw hypotheek? Dan heeft u een restschuld. De stichting neemt de restschuld van u over.

De NHG is een veilige keuze. Kijk op de website van NHG voor meer informatie.

Actuele rentestanden De Conservatrix Hypotheek

Hieronder ziet u wat de actuele rentestanden van De Conservatrix Hypotheek zijn per 04 april 2019.

Bekijk hier de rentestanden van De Conservatrix Hypotheek tot 04 april 2019.

NHG = Nationale Hypotheekgarantie

MW = Marktwaarde van uw woning

De Conservatrix Hypotheek (04-04-2019)

Rentestanden (NHG)
Rentevaste periode
Percentage
10 jaar
2,15%
15 jaar
2,55%
20 jaar
2,70%
25 jaar
2,95%
30 jaar
2,95%
Rentestanden (t/m 60% MW)
Rentevaste periode
Percentage
10 jaar
2,35%
15 jaar
2,75%
20 jaar
2,90%
25 jaar
3,15%
30 jaar
3,15%
Rentestanden (60 t/m 85% MW)
Rentevaste periode
Percentage
10 jaar
2,55%
15 jaar
2,95%
20 jaar
3,10%
25 jaar
3,35%
30 jaar
3,35%

In het geval van overbrugging is de rente gelijk aan die voor een rentevaste periode van 10 jaar onder NHG.

Download de rentestanden als .pdf: Hypotheekrentes

Rentestanden De Leuker Leven Hypotheek

De Leuker Leven Hypotheek wordt niet meer door Conservatrix aangeboden. Heeft u een De Leuker Leven Hypotheek dan blijft die overeenkomst ongewijzigd in stand. Met vragen kunt u terecht bij uw financieel adviseur.

Een overzicht van alle actuele rentestanden voor De Leuker Leven Hypotheek vindt u op de website van Hypinvest.

 

Historische rentestanden De Conservatrix Hypotheek

Hieronder vindt u de rentestanden van De Conservatrix Hypotheek geldig van 28 januari 2019 tot 04 april 2019.

NHG = Nationale Hypotheekgarantie

MW = Marktwaarde van uw woning

De Conservatrix Hypotheek historie (04-04-2019)

Rentestanden (NHG)
Rentevaste periode
Percentage
10 jaar
2,20%
15 jaar
2,60%
20 jaar
2,75%
25 jaar
2,95%
30 jaar
2,95%
Rentestanden (t/m 60% MW)
Rentevaste periode
Percentage
10 jaar
2,40%
15 jaar
2,80%
20 jaar
2,95%
25 jaar
3,15%
30 jaar
3,15%
Rentestanden (60 t/m 85% MW)
Rentevaste periode
Percentage
10 jaar
2,60%
15 jaar
3,00%
20 jaar
3,15%
25 jaar
3,35%
30 jaar
3,35%

In het geval van overbrugging is de rente gelijk aan die voor een rentevaste periode van 10 jaar onder NHG.

 

 

Verschillende vormen

Bij De Conservatrix Hypotheek kunt u kiezen uit vier verschillende hypotheekvormen. Net als de rente heeft de hypotheekvorm die u kiest invloed op uw maandlasten. Het is dus belangrijk dat u de vorm kiest die het beste bij u past.

Uw financieel adviseur kan u helpen om de hypotheekvorm te kiezen. U kunt de hypotheekvormen ook met elkaar combineren.

Annuïteitenhypotheek

Bij de annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bruto bedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en een deel om uw hypotheek af te lossen.

De eerste jaren betaalt u vooral rente. Maar het deel dat u aan rente betaalt wordt wel steeds minder. U lost namelijk elke maand af. Het bedrag dat u elke maand aflost wordt steeds groter. Dat betekent dat de belastingaftrek (de teruggave van de Belastingdienst) elk jaar daalt. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek heeft u de hele hypotheekschuld afgelost.

In het begin heeft u relatief veel belastingvoordeel, omdat u minder aflost. U heeft hierdoor aan het begin lagere netto maandlasten.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaalt u elke maand een deel aflossing en een deel rente. Het deel van uw aflossing blijft elke maand gelijk. Omdat u elke maand aflost betaalt u steeds minder rente. En daarmee wordt uw maandlast ook elke maand lager. Omdat het rentedeel steeds minder wordt, daalt ook de belastingaftrek (de teruggave van de Belastingdienst) elk jaar.

Aan het einde van de looptijd heeft u de hele hypotheekschuld afgelost.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij de aflossingsvrije hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente. Omdat u niet aflost, blijft het bedrag dat u elke maand betaalt gelijk.

U lost niet af. Daarom blijft uw hypotheekschuld gelijk. Deze schuld moet u aan het einde van de looptijd terugbetalen. U kunt uw schuld dan bijvoorbeeld terugbetalen met de opbrengst uit de verkoop van uw huis of met spaargeld.

Binnen De Conservatrix Hypotheek mag het aflossingsvrije gedeelte van de hypotheek niet meer zijn dan 50% van de marktwaarde van de woning.

Let op: Vanaf 1 januari 2013 kunt u alleen nog een aflossingsvrije hypotheek met hypotheekrenteaftrek nemen als u:

 • in 2012 een onherroepelijke, schriftelijke overeenkomst voor de aankoop of (ver)bouw van een eigen huis heeft gesloten of
 • uw bestaande hypotheek wilt omzetten of oversluiten naar een andere geldverstrekker. De bestaande hypotheek moet dan uiterlijk op 31 december 2012 zijn afgesloten.

Levenhypotheek

De levenhypotheek is een combinatie van een hypotheek en een levensverzekering.

Voor de hypotheek betaalt u elke maand rente. Aan de andere kant betaalt u premie voor de levensverzekering. U ontvangt hierover een rendement. Aan het einde van de hypotheek heeft u met de levensverzekering een bedrag opgebouwd. U gebruikt dat dit bedrag om de hypotheek af te lossen.

Overlijdt u of uw partner tijdens de looptijd? Dan gebruiken wij de waarde van de levensverzekering om de hypotheek geheel of een deel daarvan af te lossen.

Belangrijke documenten

Via deze pagina kunt u alle belangrijke documenten van De Conservatrix Hypotheek downloaden. Mist u bepaalde documenten? Dan kunt u deze opvragen bij uw financieel adviseur. U kunt ook contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

Inloggen Mijnhypotheek

Mijnhypotheek is een persoonlijke omgeving. Hier vindt u veel informatie over uw hypotheek. Zo kunt u bijvoorbeeld zien hoeveel geld u al heeft afgelost en hoeveel u nog terug moet betalen. Maar u vindt er bijvoorbeeld ook de jaaropgave die u nodig heeft voor uw belastingaangifte.

Inloggen op Mijnhypotheek

Inloggen en registreren

Hoe kunt u zich registreren?

Om informatie over uw hypotheek online te bekijken, is het nodig dat u zich eerst registreert. Dat doet u gemakkelijk via de link op deze pagina.

Om u te registreren heeft u uw toegangscode en leningnummer nodig. Uw leningnummer vindt u terug in de brieven die u eerder van ons heeft ontvangen. Uw toegangscode kunt u telefonisch bij Stater opvragen via 033 - 450 9118. Kunt u uw leningnummer niet vinden? Dan kunt u deze kunt via hetzelfde telefoonnummer bij Stater opvragen.

Na het invoeren van uw toegangscode en leningnummer moet u enkele persoonlijke gegevens invullen, waaronder uw mobiele telefoonnummer en een gebruikersnaam. Ook moet u een wachtwoord bedenken. Na het invullen van uw persoonlijke gegevens ontvangt u een e-mail met een link. Als u op die link klikt, is de registratie voltooid. Let op: deze link is slechts 15 minuten geldig. Hierna vervalt de link en moet u zich opnieuw registreren.

Hoe kunt u inloggen?

Nadat u zich heeft geregistreerd, kunt u inloggen via dezelfde link waar u zich heeft geregistreerd. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Hierna vraagt de website om een code. Deze code krijgt u per SMS op het mobiele telefoonnummer dat u heeft ingevuld bij de registratie.

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen die gaan over De Conservatrix Hypotheek.

 • Hoe kan ik de lening voor mijn woning aflossen?
 • Heeft u uw huidige woning verkocht? Dan verloopt de aflossing van de lening voor uw woning meestal via uw notaris. De notaris zal bij Stater Nederland B.V. een aflosnota opvragen. Met de opbrengst van de verkoop van uw woning lost u uw hypotheek bij uw ‘oude’ geldverstrekker af.

  Het kan ook zijn dat er geen sprake is van tussenkomst van een notaris. Dat is bijvoorbeeld het geval als u de hypotheek gedeeltelijk wilt aflossen of beëindigen. Hiervoor kunt u rechtstreeks contact opnemen met Stater Nederland B.V.. U kunt met een brief een verzoek voor het gedeeltelijk aflossen van de lening voor uw woning indienen bij Stater Nederland B.V.

  Brief

  In de brief moet u het volgende duidelijk vermelden:

  • Uw klantnummer van uw hypotheek;
  • Het bedrag dat moet worden afgelost;
  • De naam van het onderdeel van de hypotheek dat moet worden afgelost;
  • De gewenste datum van de aflossing;
  • Dat de hypotheek uit eigen middelen wordt afgelost;
  • Dat er geen sprake is van tussenkomst van een notaris;
  • De namen van alle leningnemers met de handtekeningen van alle leningnemers.

  De brief moet u naar het volgende adres te sturen:

  Stater Nederland B.V.
  T.a.v. Afdeling Behandelen & Aflossen
  Postbus 2687
  3800 GE Amersfoort

  Ontvangstbevestiging

  U ontvangt een ontvangstbevestiging van Stater na de ontvangst van de brief met uw verzoek voor het aflossen van de hypotheek met een aflosnota. In deze aflosnota staat het definitief af te lossen bedrag vermeld. In de aflosnota kan ook een aflossingsvergoeding zijn opgenomen. De aflossingsvergoeding is een vergoeding van de kosten voor het aflossen van hypotheek.

  Geld overmaken

  U moet het bedrag (dat op de aflosnota vermeld staat) overmaken op de bankrekening van Conservatrix. Vermeld in de omschrijving duidelijk uw klantnummer van uw hypotheek en geef aan dat het om een (extra) aflossing gaat.

  Aanpassing rente en aflossing

  Stater Nederland B.V. haalt het bedrag dat u heeft overgemaakt af van de hypotheek. Zij past dan ook de periodieke nog af te schrijven rente en bedragen aan.

 • Kan ik mijn hypotheek eerder aflossen dan de vastgestelde einddatum?
 • Per jaar mag u 10% van de oorspronkelijke hoofdsom extra aflossen. Een voorbeeld:
  U neemt een lening voor uw woning van € 100.000,-.
  U mag dan elk jaar € 10.000,- aflossen. U betaalt hiervoor geen boete.

  Wilt u meer aflossen? Dan moet u misschien een boete betalen. Of u een boete moet betalen hangt af van het bedrag dat u extra wilt aflossen en of de huidige rente van Conservatrix lager is dan de rente die u nu voor uw hypotheek betaalt.

 • Hoe werkt een bouwdepot?
 • Een bouwdepot wordt overeengekomen bij een hypotheek wanneer het hypotheekbedrag of een gedeelte daarvan wordt gebruikt voor bouw of verbouw. Een bouwdepot is een rekening waarop geld staat om daaruit kosten te betalen voor de bouw of verbouw van de woning.

 • De verbouwing is afgerond maar er zit nog iets in mijn bouwdepot. Wat nu?
 • Heeft u na de verbouwing van uw woning nog een geldbedrag in uw bouwdepot? Dan gebruiken wij dit bedrag om een gedeelte van uw hypotheek af te lossen.

 • Zijn er kosten verbonden aan het vervroegd of volledig aflossen van mijn hypotheek?
 • Lost u meer dan 10% van de oorspronkelijke hoofdsom af? Dan moet u misschien een boete betalen. Dat is afhankelijk van het bedrag dat u extra wilt aflossen. En of de huidige rente van Conservatrix lager is dan de rente die u nu op uw hypotheek betaalt.

  U hoeft geen boete te betalen als u uw hypotheek volledig aflost vanwege verkoop van de woning. Als u overlijdt brengen wij ook geen boete in rekening.